preskoči na sadržaj
Knjižnica

 

 

 

 

 

Online katalog školske knjižnice

___________________________

Онлајн каталог школске библиотеке

 

Radno vrijeme školske knjižnice: 

ponedjeljak, srijeda i svaki drugi petak od 9.00 do 15.00 sati

___________________________

Радно време школске библиотеке: 

понедељак, среда и сваки други петак од 9.00 до 15.00 часова

 
Vijesti

Prvaci prvi put u školskoj biblioteci


Bila je ovo prva zvanična poseta prvaka u školskoj biblioteci. Kao i obično, na počektu svake školske godine bibliotekar održi čas upoznavanja sa školskom bibliotekom sa učenicima prvog razreda. Tada se učenici upoznaju s prostorom, nameštajem, osnovnim pravilima ponašanja u prostoru biblioteke, čuvanja, korišćenja i pozajmljivanja građe, mogućnostima koje biblioteka pruža, a nastoji se probuditi i prve osećaje ljubavi prema knjizi i čitanju. 

Učenici drugog razreda svojim su mlađim drugarima priredili i jedno malo iznenađenje - skeč kroz koji su im pokazali kako treba da se pravilno ophodimo prema knjigama i čemu nam sve knjige služe. Međutim, tu iznenađenjima nije bilo kraja: učenici drugog razreda su odrecitovali i nekoliko dečjih pesama, otpevali jednu dečju pesmu i svojim mlađim drugarima podelili čestiteke uz dobrodošlicu u školsku biblioteku i misao o knjizi i čitanju.

Nakon iznenađenja koje su priredili učenici i učiteljica drugog razreda učenici i učiteljice prvog i drugog razreda ispratili su prezentaciju koju im je priredio školski bibliotekar a iz koje su prvaci stekli, a učenici drugog razreda ponovili prva znanja o školskoj biblioteci.

Po završetku prezentacije bibliotekar je učenicima oba razreda podelio bukmarkere bibliobusa Gradske biblioteke i čitaonice u Vinkovcima. 

Do kraja časa učenici drugog razreda prvake su proveli kroz školsku biblioteku, poigrali se sa njima, a prvaci su kao zadatak za domaći rad dobili da nacrtaju prostor svoje školske biblioteke, ono što im se u tom prostoru najviše svidelo i što je na njih ostavlio najveći utisak. 

Sledeći susret prvaka sa školskom bibliotekom dolazi uskoro, kada će se jednom mesečno družiti sa bibliotekarom u aktivnosti koja se naziva Pričaonica i tokom koje ćemo nastojati da među učenicima prvog razreda kontinuirano razvijamo ljubav prema knjizi i čitanju.

Fotografije sa ovoga susreta možete da pogledate u našoj fotogaleriji.Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju
objavio: LAZIĆ BOJAN   datum: 30. 9. 2013.

Časovnik

 


Tražilica straniceKalendar
« Siječanj 2018 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
Prikazani događaji


Oglasna ploča

Anketa
Šta mislite o uvođenju e-dnevnika?
Forum
preskoči na navigaciju