1. Када почиње наставна година?

Наставна година почиње 9. септембра 2024. године. 

2. Како могу оправдати изостанак детета са наставе?

Изостанак са наставе, у случају правовременог захтева родитеља, може да одобри:

  • наставник за изостанак током наставног дана,
  • одељењски старешина за изостанак до три (појединачна или узастопна) радна дана,
  • директор за изостанак до седам (узастопних) радних дана,
  • наставничко веће за изостанак до петнаест (узастопних) радних дана.

Родитељ може, више пута годишње, оправдати изостанак свог детета у трајању до три радна дана, а за које није правовремено поднесен захтев за одобрењем.

Оправданост изостанка са наставе због здравствених разлога у трајању дужем од три радна дана узастопно доказује се лечничком потврдом.

Изостанак ученика са наставе може се оправдати и одговарајућом потврдом надлежне институције, установе или друге надлежне физичке или правне особе (Министарство унутрашњих послова, суд, надлежни центар за социјалну скрб, установа у коју је ученик  укључен због пружања помоћи или дијагностике, школа са уметничким програмом, школа страних језика, ученички дом, спортски клуб, културно-уметничко друштво, позориште у које је ученик укључен, специјалистичка ординација у којој је обављен преглед или дијагностичка претрага и друго), укључујући и е-потврду о наруџби за преглед у здравственој установи.

3. Који се изборни предмети изводе у школи?

У Основној школи Негославци изводе се три изборна предмета:

  • православна веронаука за ученике од 1. до 8. разреда,
  • информатика за ученике од 1. до 4. разреда те за ученике 7. и 8. разреда,
  • немачки језик за ученике од 4. до 8. разреда.
4. Како се уписати/исписати на изборни предмет?

Предмети који се изводе изборно обавезни су током целе школске године за све ученике који се за њих определе. Ученик бира изборни предмет или изборне предмете при упису у први разред или најкасније до 30. јуна текуће године за идућу школску годину. За укључивање ученика у изборну наставу потребна је писмена сагласност родитеља.

Ученик може престати похађати наставу изборног предмета након писменог захтева родитеља ученика који мора да се достави наставничком већу након завршетка наставне године, а најкасније пре 30. јуна текуће године за следећу школску годину.

Родитељ детета основне школе у случају дуготрајних здравствених тешкоћа детета или других оправданих разлога може да поднесе писмени захтев за престанак похађања изборног предмета и током наставне године.

5. Да ли могу да приступим старој веб страници школе?

CARNET је старе веб странице архивирао као статичне HTML странице и доступне су на адреси https://web-arhiva.skole.hr/os-negoslavci

Skip to content