preskoči na sadržaj
Vijesti

"Čitamo mi, u obitelji/porodici svi" ponovo u našoj školi!

I ove godine naša škola je uključena u realizaciju projekta "Čitamo mi, u obitelji svi". Deo ovogodišnjih učenika trećeg razreda, koji su zajedno sa svojim roditeljima odlučili da učestvuju u projektu, upoznali su se danas sa projektom i ruksakom, kada smo izabrali i učenika koji je prvi imao čast da ruksak ponese u svoju porodicu. 


Da podsetimo, naša škola je i prošle godine učestvovala u istom projektu, koji je tada prvi put realizovan u celoj Hrvatskoj. Autor projekta jeste udruženje građana Hrvatska mreža školskih knjižničara, a ovogodišnji voditelj projekta na nacionalnom nivou je Dejana Kurtović, školski bibliotekar IV osnovne škole Bjelovar. 

U ovogodišnjem projektu učestvuje sedam učenika trećeg razreda naše škole, koji su danas imali priliku da se upoznaju sa sadržajem ovogodišnjeg ruksaka. Već prilikom prvog susreta sa novim knjigama učenici su iskazali ogromno oduševljenje, koje će sigurno rasti kako projekat bude odmicao. Kao i prošle godine, sistemom slučajnog odabira izvlačenjem papirića sa imenima učenika iz šešira, odabrali smo učenika koji je prvi poneo ruksak u svoju porodicu. Ove godine ta čast je pripala Srđanu, jedinom dečaku koji učestvuje u projektu, koji ni u jednom trenutku nije prikrivao oduševljenje što je upravo on prvi koji će svoju porodicu upoznati sa ruksakom i knjigama koje se u njemu nalaze. 

Sa radošću iščekujemo sredu i povratak ruksaka u školu, kada ćemo čuti i prve, Srđanove i utiske njegove porodice o ruksaku i samom projektu. 

 

Fotografije sa časa na kom smo se upoznali sa projektom, ruksakom i knjigama koje ćemo da čitamo, te izabrali prvog učenika koji će ruksak da ponese u svoju porodicu možete da pogledate u našem fotoalbumuPošalji prijatelju Pošalji prijatelju
objavio: LAZIĆ BOJAN   datum: 25. 1. 2013.

Časovnik

 


Tražilica straniceKalendar
« Svibanj 2018 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
30 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
Prikazani događaji


Oglasna ploča

Anketa
Šta mislite o uvođenju e-dnevnika?
Forum
preskoči na navigaciju