preskoči na sadržaj
Vijesti

Učenici 3. razreda na međuškolskom kvizu znanja

Učenici 3. razreda naše škole danas su učestvovali u kvizu znanja "Čudnovate zgode šegrta Hlapića" koji je realizovan u školskoj biblioteci Osnovne škole Negoslavci. Iako su zauzeli poslednje, četvrto mesto, neophodno je pohvaliti ih za izuzetno aktivno učestvovanje kao i pravednu i fer borbu.

 

 

Spomenuti kviz znanja realizovan je u OŠ Bršadin, a pored domaćinske i naše škole, u kvizu su učestvovali i učenici iz OŠ Borovo i OŠ Trpinja. Svaka takmičarska ekipa je imala po četiri redovna i jednog rezervnog člana. Učenici su imali oko mesec i po dana da pročitaju "Šegrta Hlapića", jedno od najuspelijih i najpoznatijih dela za decu hrvatske književnice Ivane Brlić-Mažuranić, te da se nakon čitanja zajedno sa svojim učiteljima pripreme za takmičenje. Učitelji koji su došli u pratnju svojih učenika ujedno su imali i ulogu članova žirija, dok je takmičenje vodio stručni saradnik školski bibliotekar koji radi u OŠ Bršadin i OŠ Negoslavci. 

Kviz je realizovan poslednjeg dana Mjeseca hrvatske knjige, čime su škole učesnice, između ostalog, dale i svoj mali doprinos ovoj manifestaciji. Sam kviz nastao je na osnovi sličnog kviza, doduše u prerađenom i prilagođenom izdanju, preuzetog sa repozitorija UDK02, odnosno internet stranice Hrvatske mreže školskij knjižničara, mesta na kom školski bibliotekari iz cele Hrvatske imaju mogućnost da daju na raspolaganje drugim kolegama svoje prmere dobre prakse razmenjujući tako kvalitetna iskustva iz svog rada. 

Kviz su, pored domaćina koji je priredio sendviče za osveženje i poklone za pobedničku ekipu u vidu nelektirnih naslova, popularnih dečjih romana domaćih pisaca, podržali i Srpsko kulturno društvo Prosvjeta, pododbor Bršadin, koji je priredio sokove za osveženje učesnika i stare brojeve dečjeg časopisa Bijela pčela, koji su poklonjeni svim učesnicima kviza, te ostale škole učesnice koje su obezbedile prevoz svojih učenika do bršadinske škole. 

Pobednici ovog prvog kviza bili su domaćini, a drugoplasiranu ekipu Osnovne škole Trpinja od izjednačenog rezultata sa pobedničkom ekipom i mogućnosti za dodatni krug eliminacionih pitanja delila su svega dva boda. 

Učenici takmičari, zajedno sa svojim učiteljima, te direktoricom OŠ Trpinja i OŠ Bršadin, školskom bibliotekarkom OŠ Borovo i pedagogicom OŠ Bršadin, izrazili su veliko zadovoljstvo kako organizacijom i realizacijom, tako i idejom u vezi sa kvizom, uz iskreno isticanje želje i volje da se slične aktivnosti u skorije vreme organizuju i realizuju i u drugim školama, a kroz neko određeno vreme, ukoliko se ovakav vid saradnje pokaže kao kvalitetan, postoji mogćnost uključivanja i drugih škola. 

 Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju
objavio: LAZIĆ BOJAN   datum: 15. 11. 2012.

Časovnik

 


Tražilica straniceKalendar
« Svibanj 2018 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
30 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
Prikazani događaji


Oglasna ploča

Anketa
Šta mislite o uvođenju e-dnevnika?
Forum
preskoči na navigaciju