preskoči na sadržaj
Vijesti

Čitamo mi, u porodici svi i ove godine

Treću godinu zaredom Hrvatsko udruženje školskih bibliotekara u Republici Hrvatskoj realizuje projekat Čitamo mi, u porodici svi, a naša škola u projektu učestvuje treću godinu zaredom. 


Projekat je pred kraj prvog polugodišta predstavljen roditeljima učenika trećeg razreda, koji su jednoglasno pristali na učestvovanje u projektu. Prikaz projekta, sadržaja ruksaka i načina realizacije projekta roditeljima i učiteljici predstavio je školski bibliotekar.

Nakon što su knjige naručene, te početkom ove godine pristigle u školu, sa učiteljicom je dogovoreno da realizacija projekta otpočne u petak, 24. januara. U tu svrhu u sredu, dva dana ranije, bibliotekar je održao čas u trećem razredu i tom prilikom učenike upoznao sa sadržajem ruksaka, tokom projekta i načinom putovanja ruksaka od porodice do porodice. 

Na vrlo zanimljiv način, kako je prethodno dogovoreno i sa roditeljima, odlučeno je i kako će se birati redosled nošenja ruksaka kući. Naime, prvog učenika odabrali su zajedno učiteljica i bibliotekar, i to tako da su izvlačili papiriće sa imenima učenika iz improvizovanog bubnja. Učenik čije ime je poslednje ostalo u bubnju dobio je čast da prvi ponese ruksak svojoj kući, a ove godine to je bila Nikolina Jakovljević. Ovakav način određivanja redosleda učenicima je zanimljiviji, doprinosi razvoju takmičarskog duha, ali je povoljan i zbog toga što se na ovaj način nijedan učenik ne oseća zapostavljenim, već je sve stvar sreće

Ne moramo dodatno da opisujemo količinu oduševljenja koje je vladalo među učenicima kako tokom predstavljanja sadržaja ruksaka, tako i tokom izbora prvog učenika koji će svoj ruksak poneti kući u petak, te listati, čitati knjige koje se u njemu nalaze, razgovarati sa članovima svoje porodice i pisati utiske o boravku ruksaka sve do sledeće srede, kada biramo novog učenika. Umesto opisivanja ovog događaja detaljnije, pogledajte i fotografije sa našeg prvog susreta u fotogaleriji, nakon čega će vam sve biti mnogo jasnije. 

Mi ćemo da uživamo, a o našem uživanju na ovim stranicama novosti možete da pratite i vi.Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju
objavio: LAZIĆ BOJAN   datum: 22. 1. 2014.

Časovnik

 


Tražilica straniceKalendar
« Svibanj 2018 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
30 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
Prikazani događaji


Oglasna ploča

Anketa
Šta mislite o uvođenju e-dnevnika?
Forum
preskoči na navigaciju